Sales team verder versterkt: LCL verwelkomt Lut Wilms en Wilfried LandsheerAls sales manager maakt Wilfried deel uit van het directieteam van LCL, is hij verantwoordelijk voor de structurering van de sales-activiteiten en heeft hij de leiding over het business development team. Met zijn jarenlange ervaring op het vlak van sales en management in de ICT-wereld, is Wilfried de geknipte persoon om het sales team naar een nog hoger niveau te tillen.


“LCL is een bedrijf in voortdurende groei”, beaamt Wilfried. “We behoren nu tot de top drie van de datacenters in BelgiĆ«. Om die groei voort te zetten, hebben we een stevige klantenbasis nodig, daar wil ik mijn steentje aan bijdragen. De klant staat bij ons centraal.”

LCL heeft een unieke positie als bedrijf in de IT-sector dankzij het aantal vrouwen dat er werkt. Uit cijfers van het Uptime Institute (april 2018), een internationale onafhankelijke datacenter-adviesorganisatie, blijkt dat vrouwen ondervertegenwoordigd zijn in de datacenterindustrie. In de meeste bedrijven in de sector werkt er namelijk minder dan 5% vrouwen. Met de aanwerving van ervaren IT-professional Lut Wilms komt het percentage vrouwen in het LCL-team op meer dan 35%. Dat is vrij bijzonder in de IT-wereld en daar is LCL dan ook trots op.

Lut vervoegt Peter en Michiel in het business development team. “De datacenters van LCL zijn niet gebonden aan carriers, system integrators of managed service providers, daardoor zijn er altijd meerdere partijen betrokken. Die relaties moeten ook beheerd worden: we willen zowel voor de eindklant als voor andere partijen een meerwaarde betekenen.